Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είσαι στην 25η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου

Η ανάπτυξη του μωρού σας

Το μωρό σας δεν είναι και τόσο μικρό τώρα, και μεγαλώνει ακόμη περισσότερο όσο πλησιάζετε στο τρίτο τρίμηνο. Ζυγίζει γύρω στα 700 γραμμάρια, έχει φρύδια και θα είναι καλυμμένο από ένα λεπτό χνούδι. Πιθανότατα τώρα πια το μωρό σας θα μπορεί να αναγνωρίσει τη φωνή σας και τη φωνή του συντρόφου σας. Μια χαλαρωτική ασχολία θα ήταν να του βάζετε απαλή μουσική ή να του τραγουδάτε.

Εσείς και το σώμα σας

Η αύξηση του βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι αναπόφευκτη και η ανάπτυξη του μωρού σας εξαρτάται από αυτήν. Τα επιπλέον σας κιλά αποτελούνται από το μωρό, τον πλακούντα, τον επιπλέον όγκο αίματος, το αμνιακό υγρό και το στήθος σας που μεγαλώνει επίσης. Μην ανησυχείτε για το αν η κοιλιά σας είναι εξίσου «τέλεια» με αυτή των διάσημων εγκύων. Ο αριθμός των κιλών που θα πάρετε εξαρτάται απ’ το βάρος σας πριν την εγκυμοσύνη, το ύψος, την εθνικότητά σας, το πόσο ασκείστε και πόσο τρώτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έχετε επίσης στο μυαλό σας πως το μωρό σας αποτελεί περίπου το 25% του συνολικού βάρους που θα πάρετε. Δεν υπάρχουν συμβουλές για την αύξηση του βάρους που να ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες, γενικά όμως αν έχετε ένα υγιές βάρος πριν την εγκυμοσύνη, θα πρέπει να πάρετε μεταξύ 11,5 και 16 κιλών στη διάρκεια των εννέα μηνών που θα κυοφορείτε το μωρό σας. Αν είχατε λίγο περισσότερα κιλά από την αρχή, καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να ακολουθείτε μια ισορροπημένη δίαιτα και να μην πάρετε πολύ βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Αν είστε ήδη υπέρβαρη, προσπαθήστε να πάρετε λιγότερα κιλά, να θυμάστε όμως πως η εγκυμοσύνη δεν είναι η εποχή για να κάνετε δίαιτα ή για να να χάσετε βάρος. Θα βρείτε τον χρόνο να χάσετε τα επιπλέον κιλά τους μήνες μετά τη γέννηση του μωρού σας.

Το ξέρατε αυτό;

Η χρήση ενυδατικών κρεμών ή λαδιών στην περιοχή της κοιλιάς, των μαστών και των γοφών μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να γίνει πιο ελαστικό και να μειώσει τις πιθανότητες να εμφανίσετε ραγάδες. Ορισμένες μέλλουσες μητέρες επιλέγουν κρέμες ή έλαια ειδικά σχεδιασμένα για εγκύους.

backtotop
Nutricia