Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είσαι στην 23η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου

Η ανάπτυξη του μωρού σας

Τώρα ο σκελετός του μωρού σας αναπτύσσεται πολύ γρήγορα. Η μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου που απαιτείται για τη φυσιολογική του ανάπτυξη και τη συντήρηση των οστών του μεταφέρεται στο μωρό σας κατά το τρίτο τρίμηνο.

Εσείς και το σώμα σας

Τόσο εσείς όσο και το αναπτυσσόμενο μωρό σας χρειάζεστε πολύ ασβέστιο για να έχετε δυνατά, υγιή οστά και δόντια. Επιπλέον, το ασβέστιο είναι σημαντικό για την υγιή λειτουργία του μυικού, κυκλοφορικού και νευρικού σας συστήματος. Σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης οι ανάγκες σας σε ασβέστιο έχουν αυξηθεί κατά 50%. Η συνιστώμενη πρόσληψη ασβεστίου για μια έγκυο είναι 1000-1300 mg την ημέρα και οι βασικές πηγές του ασβεστίου στη διατροφή σας είναι το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να καταναλώνετε τουλάχιστον δύο με τρεις μερίδες απ’ αυτές τις πλούσιες σε ασβέστιο τροφές καθημερινά. Οι γυναίκες που αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα χρειάζεται να προσλαμβάνουν τις αντίστοιχες ποσότητες ασβεστίου από άλλες πηγές όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα αποξηραμένα φρούτα, το ψωμί και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Αν δεν προσλαμβάνετε αρκετό ασβέστιο απ’ τη διατροφή σας, το μωρό σας θ’ αρχίσει να το παίρνει απ’ τα οστά σας, κάτι που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για οστεοπόρωση και προβλήματα στα οστά στη ζωή σας αργότερα. Βεβαιωθείτε λοιπόν πως περιλαμβάνετε καθημερινά στο διαιτολόγιό σας τροφές πλούσιες σε ασβέστιο! Για να ενισχύσετε τα επίπεδα του ασβεστίου σας, μπορείτε να πίνετε ένα ποτήρι γάλα με το πρωινό σας, να τρώτε ένα γιαούρτι για δεκατιανό ή ένα ρόφημα με βάση το γάλα στη διάρκεια της ημέρας. Αν πιστεύετε πως δεν τρώτε αρκετές τροφές πλούσιες σε ασβέστιο συζητήστε το με το γυναικολόγο σας.

Το ξέρατε αυτό;

Το ημιαποβουτυρωμένο και το πλήρως αποβουτυρωμένο γάλα περιέχουν την ίδια ποσότητα ασβεστίου με το κανονικό, πλήρες γάλα. Προτιμάτε τα ημιαποβουτυρωμένα γαλακτοκομικά καθώς παίρνετε όλο το ασβέστιο που χρειάζεστε χωρίς να το παρακάνετε στις θερμίδες.

backtotop
Nutricia