Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Το ενός μηνός μωρό σου

Έστω κι αν έχει περάσει μόνο ένας μήνας, θα μπορείτε ήδη να διακρίνετε τη διαφορά στο μωρό σας καθώς θα μεγαλώνει και θα δυναμώνει! Θα μπορεί να εστιάσει επάνω σας και ενδεχομένως θα μπορεί ακόμη και να αντιδρά σε ήχους όπως το κουδούνισμα μιας καμπανούλας.

Από νεογέννητο γίνεται μωρό

Το μωρό σας μπορεί ν’ αρχίσει να χάνει την εμφάνιση του νεογέννητου, παρότι ενδέχεται τα πόδια του να είναι ακόμη ελαφρώς λυγισμένα. Θα μπορεί πιθανότατα να ανασηκώσει για πολύ λίγο το κεφάλι του όταν θα είναι ξαπλωμένο μπρούμυτα. Τα χεράκια του θα καταλήγουν σε σφιχτές γροθιές και τα δάχτυλά του θα κλείνουν αυτόματα γύρω απ’ ο,τιδήποτε αγγίζει την παλάμη του. Αυτό το αντανακλαστικό του δραγμού είναι ένα απ’ τα πολλά φυσικά αντανακλαστικά με τα οποία έχει γεννηθεί το μωρό σας.

Το τάισμα του μωρού σας

Γύρω στις 6 εβδομάδες ζωής πολλά μωρά κάνουν ένα άλμα ανάπτυξης που μπορεί να σημαίνει πως για μερικές μέρες το μωρό σας θα πεινάει περισσότερο. Το πρόγραμμα των γευμάτων του μπορεί να ανατραπεί εντελώς. Μπορείτε να αυξήσετε για λίγο τη συχνότητα των γευμάτων και να επιστρέψετε ξανά στο πρόγραμμά σας μετά από μερικές ημέρες.

Επικοινωνία

Το κλάμα παραμένει η βασική μορφή επικοινωνίας του μωρού σας, παρότι κάνει ήχους όπως τα γουργουρητά, τους αναστεναγμούς και το μουρμούρισμα όταν νιώθει ζεστά και ευχάριστα.

Όραση

Η όραση του ενός μηνός μωρού σας βελτιώνεται σε ποιότητα και εύρος, παρότι είναι ακόμη αρκετά περιορισμένη. Δύο πράγματα του ελκύουν ιδιαίτερα τη προσοχή τώρα: το ανθρώπινο πρόσωπο, ειδικά το δικό σας- και σχεδόν κάθε κινούμενο αντικείμενο.

Η σωματική επαφή σας δένει συναισθηματικά με το μωρό σας

Το μωρό σας αγαπά να είναι κοντά σας, έτσι συνεχίστε να του κάνετε μασάζ και να κουνάτε απαλά τα χέρια και τα πόδια του όπως κάνατε τις πρώτες εβδομάδες. Κρατώντας σφιχτά αγκαλιά το μωρό σας την ώρα που το ταΐζετε, σηκώνοντάς το και λικνίζοντάς το απαλά, θα αισθάνεται την αγάπη σας και θα ισχυροποιείται ο συναισθηματικός δεσμός ανάμεσά σας.

Ξέρατε ότι…

Όταν το μωρό σας χαμογελάει, μπορεί να είναι πραγματικό το χαμόγελό του; Μπορείτε να καταλάβετε πως το χαμόγελό του είναι κοινωνικό όταν χρησιμοποιεί όλο του το πρόσωπο για να σας δείξει πως είναι ευχαριστημένο και φωτίζονται τα μάτια του. Το μωρό σας θα χαμογελάσει μόνο όταν είναι έτοιμο, μπορείτε όμως να προσπαθήσετε να το ενθαρρύνετε με αγκαλιές, τρυφερό γαργαλητό και παιχνίδια.

backtotop
Nutricia