Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Όταν νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας είμαστε σε θέση να ανταπεξέλθουμε στα μικρά σκαμπανεβάσματα της ζωής. Είμαστε πρόθυμοι να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα και νιώθουμε πως μπορούμε να κατορθώσουμε όποιο στόχο θέσουμε. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το νήπιό σας. Το χτίσιμο της αυτοπεποίθησής του το βοηθά να γίνει ένας ευτυχισμένος και ανεξάρτητος ανθρωπάκος!

Χτίστε την αυτοεκτίμηση του

Καθώς το νήπιό σας μεγαλώνει και αναπτύσσεται αρχίζει να αποκτά μια αίσθηση του εαυτού του. Γνωρίζει ποια είναι η εμφάνισή του και σύντομα ανακαλύπτει όσα μπορεί να κάνει. Σε αυτό το στάδιο, ο τρόπος που βλέπει το νήπιο τον εαυτό του είναι η αντανάκλαση της εικόνας που έχουν γι’ αυτό οι άλλοι. Έτσι είναι σημαντικό να δείχνετε στο νήπιό σας πόσο επιθυμητό και θαυμάσιο είναι.

Δείχνετε την αγάπη σας

Λέτε στο νήπιό σας όσο συχνότερα γίνεται πόσο πολύ το αγαπάτε και πόσο διασκεδάζετε όταν είστε μαζί του. Μπορείτε επίσης να του δείξετε τρυφερότητα με συχνές αγκαλιές, φιλιά και γλυκά λόγια. Επιβραβεύστε το παιδί σας για τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα του.

Μιλάτε και ακούτε

Η απλή κουβεντούλα με το μικρό σας του στέλνει το μήνυμα ότι απολαμβάνετε τη συντροφιά του. Όταν δίνετε προσοχή σε αυτά που σας λέει του δείχνετε πως το θεωρείτε ενδιαφέρον και πως αξίζει να το ακούτε.

Ενθαρρύνετε και παινεύστε

Η ικανότητα να ντύνεται μόνο του προσφέρει στο νήπιό σας μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ετοιμαστείτε να προσφέρετε ένα χεράκι βοηθείας και επαινέστε το για τις προσπάθειές του.

Προσφέρετε επιλογές

Ζητώντας από το παιδί σας να διαλέξει μόνο του τα ρούχα του ή το βιβλίο που θα ήθελε να διαβάσετε, θα το βοηθήσετε να νιώσει πως έχει περισσότερο έλεγχο.

Δραστηριοποιηθείτε

Ένας υπέροχος τρόπος για να ανακαλύψετε σε τι είναι καλό το παιδί σας ή τι θα μπορούσε να αγαπήσει, είναι να δοκιμάσετε πολλές νέες δραστηριότητες.

Ενθαρρύνετε τις φιλίες

Προσκαλέστε τους φίλους του παιδιού σας για παιχνίδι στο σπίτι ή οργανώστε μια συνάντηση με άλλες μαμάδες και τα παιδιά τους. Η ικανότητα να κάνει φίλους και να συναναστρέφεται με άλλους ανθρώπους είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να τονωθεί η αυτοεκτίμησή του.

Αφιερώστε χρόνο στους δυο σας

Οι πρωινές κουβεντούλες στο κρεβάτι ή τα γεύματα με το νήπιό σας είναι σημαντικά για την οικογενειακή ζωή και δείχνουν στο παιδί σας πως έχει μια ιδιαίτερη θέση στην οικογένεια.

backtotop
Nutricia