Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Το παιχνίδι έξω είναι υγεία!

Παιχνίδι στο γρασίδι, το χώμα ή στην παραλία. Ενώ  το παιδί σας παίζει έξω εξερευνά έναν κόσμο γεμάτο νέα πράγματα και μικρόβια. Το ένστικτό σας μπορεί να σας πει ότι όλα τα μικρόβια είναι κακά, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα περισσότερα μικρόβια διεγείρουν πραγματικά το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σας, χωρίς να είναι επιβλαβή. Στην πραγματικότητα, ηέκθεση του μικρού σας σε μικρόβια του περιβάλλοντος θα του προσφέρει ένα ισχυρό και πιο ανθεκτικό ανοσοποιητικό σύστημα.

Αφήστε το να παίξει με τα χώματα!

Το να αφήσετε το παιδί σας να παίζει με τα χώματα  μπορεί να ακούγεται σαν κάτι που θα θέλατε να αποφύγετε. Αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι χωρίς την έκθεση στη σκόνη και τα μικρόβια στα πρώτα χρόνια ζωής, το ανοσοποιητικό σύστημα θα μάθει πώς να ελέγχει την αντίδρασή του σε καθημερινούς εισβολείς, όπως η σκόνη και η γύρη. Μην φοβάστε λοιπόν να αφήσετε το παιδί να παίξει με τα χώματα!

Η βιταμίνη D ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ενώ το παιδί σας παίζει έξω θα εκτεθεί στο ηλιακό φως, και ως αποτέλεσμα το σώμα παράγει βιταμίνη D, γνωστή και ως η Βιταμίνη του Ήλιου! Η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη γερών οστών και δοντιών. Επιπλέον, ενισχύει  το ανοσοποιητικό σύστημα και τη φυσιολογική μυϊκή λειτουργία.

Συμβουλές για υπαίθριες δραστηριότητες για την ενίσχυση  του ανοσοποιητικού συστήματος

  • Παίξτε με την άμμο και το νερό
  • Μαζέψτε αντικείμενα της φύσης, όπως κλαδιά, λουλούδια και κουκουνάρια
  • Επισκεφθείτε το ζωολογικό κήπο
  • Πετάξτε τα φύλλα στον αέρα (και προσπαθήστε να τα πιάσετε!)
backtotop
Nutricia