Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είσαι στην 8η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου

Η ανάπτυξη του μωρού σας

Τώρα το μωρό σας έχει μήκος περίπου 1,6 εκ. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, όπως τα μάτια, το στόμα και η μύτη, αρχίζουν να γίνονται πιο σαφή. Τα βλέφαρα σχεδόν καλύπτουν τα μάτια του, αλλά θα παραμείνουν κλειστά μέχρι περίπου την 27η εβδομάδα. Αρχίζουν να διαμορφώνονται οστικά κύτταρα, τα οποία αντικαθιστούν τους χόνδρους, ενώ παράλληλα αναπτύσσονται και οι μικροσκοπικές του αρθρώσεις. Τώρα κάθε όργανο βρίσκεται στη θέση του κι έχουν αρχίσει να σχηματίζονται ακόμη και τα μοναδικά δακτυλικά αποτυπώματα του μωρού σας!

Εσείς και το σώμα σας

Αν νιώθετε το στομάχι σας να ανακατεύεται, σίγουρα δεν είστε η μόνη! Πολλές γυναίκες αισθάνονται σε ένα βαθμό ναυτία ή κάνουν εμετούς στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης. Συμβαίνει σε δύο στις τρεις εγκύους και συνήθως τα συμπτώματα αυτά υποχωρούν μεταξύ της 12ης και 14ης εβδομάδας. Παρότι μπορεί να τα νιώθετε πιο έντονα το πρωί, ενδέχεται να εμφανιστούν οποιαδήποτε ώρα. Δυστυχώς, αυτή την περίοδο και για μερικές ακόμη εβδομάδες θα φτάσουν στην κορύφωσή τους. Τα συμπτώματα αυτά ενδέχεται να υποχωρούν και να επανέρχονται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το ξέρουμε πως αυτό δεν αποτελεί μεγάλη ανακούφιση, αλλά οι ναυτίες και η τάση για εμετό είναι ένα απ’ τα συμπτώματα που συνήθως πηγαίνουν «πακέτο» με την εγκυμοσύνη.

Αξίζει να κάνετε μια προσπάθεια να μειώσετε τη ναυτία ακολουθώντας τις παρακάτω δοκιμασμένες συνταγές :

• Τσιμπολογήσετε μερικά κράκερ ή φρυγανιές προτού σηκωθείτε απ’ το κρεβάτι το πρωί.
• Προσπαθήστε να τρώτε συχνά και μικρά γεύματα.
• Ακόμη κι αν δεν μπορείτε να ανεχτείτε καμία τροφή, είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσετε να πίνετε υγρά. Αν δυσκολεύεστε να πιείτε ο,τιδήποτε, δοκιμάστε να πιπιλάτε γρανίτες ή να πίνετε μερικές γουλιές φρουτοχυμό.

Το ξέρατε αυτό;

Ως το τέλος της όγδοης εβδομάδας, τα άκρα του μωρού σας έχουν σχηματιστεί και τα δαχτυλάκια του έχουν μακρύνει και διαχωριστεί. Το μωρό σας διαθέτει τώρα διακριτά ανθρώπινα χαρακτηριστικά!

backtotop
Nutricia