Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είσαι στην 39η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου

Η ανάπτυξη του μωρού σας

Το μωρό σας τώρα έχει μήκος 50-51 εκατοστά και παίρνει γύρω στα 30 γραμμάρια βάρος την ημέρα. Τα οστά του κρανίου του είναι έτοιμα για τον τοκετό και μπορούν να γλιστρήσουν το ένα επάνω απ’ το άλλο, ιδιότητα που επιτρέπει στο κεφάλι του μωρού σας να περάσει μέσα από τη λεκάνη σας. Περίπου μία εβδομάδα πριν τον τοκετό, το κεφάλι του μωρού θα κατέβει χαμηλότερα στη λεκάνη σας. Αν αυτό είναι το πρώτο σας μωρό, πιθανότατα αυτό θα έχει ήδη συμβεί.

Εσείς και το σώμα σας

Τώρα πια είναι πολύ πιθανό να νιώθετε συνεχώς κουρασμένη, να μη βολεύεστε και να θέλετε να γεννήσετε το μωρό σας. Μην ανησυχείτε, δεν αργείτε! Σε αυτό το στάδιο της προχωρημένης εγκυμοσύνης πρέπει να ξεκουράζεστε καθώς ο τοκετός μπορεί να διαρκέσει ώρες και να είναι κουραστικός ενώ ένα νεογέννητο μωρό έχει πολλές απαιτήσεις. Έτσι, ξεκουραστείτε όποτε μπορείτε και ζητάτε απ’ τους γύρω σας, ειδικά το σύντροφό σας, να ικανοποιεί κάθε σας επιθυμία.

Το ξέρατε αυτό;

Γύρω στην 39η εβδομάδα, το μωρό σας αρχίζει να χάνει τη λιπαρή, λευκή ουσία, το σμήγμα, που προστάτευε το δέρμα του μέσα στην κοιλιά σας. Αρχίζει επίσης να αποβάλει τα παλιά δερματικά του κύτταρα καθώς αναπτύσσονται καινούργια τα οποία θα είναι έτοιμα για τη ζωή στον έξω κόσμο.

backtotop
Nutricia