Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είσαι στην 38η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου

Η ανάπτυξη του μωρού σας

Τώρα που είστε σχεδόν στο τέλος της εγκυμοσύνης, το μωρό σας είναι πλήρως ανεπτυγμένο και χρησιμοποιεί αυτές τις τελευταίες εβδομάδες για να εναποθέσει λίπος. Το μήκος του είναι 49-50 εκατοστά και το βάρος του είναι περίπου 3 κιλά. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες το μωρό σας θα παίρνει σχεδόν 30 γραμμάρια κάθε μέρα, προετοιμαζόμενο για τη γέννησή του. Το μωρό μπορεί να ακούσει τη φωνή σας, θα ήταν λοιπόν υπέροχο να του μιλάτε και να του τραγουδάτε!

Εσείς και το σώμα σας

Μπορεί να το βρίσκετε απίστευτα δύσκολο να κοιμάστε καλά σε αυτό το τόσο προχωρημένο στάδιο της εγκυμοσύνης σας, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Προσπαθήστε λοιπόν να ξεκουράζεστε όσο το δυνατόν περισσότερο την ημέρα, με τα πόδια σας ψηλά, ώστε να αντισταθμίσετε την έλλειψη ύπνου. Μπορεί να νιώθετε ανησυχίες ή φόβους για διάφορα θέματα καθώς πλησιάζει ο τοκετός. Διαβάστε ξανά τις πληροφορίες σχετικά με τον τοκετό στη σελίδα μας. Θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα στο μυαλό σας. Οι μέρες αυτές μπορεί να είναι κάπως χαοτικές αν έχετε κι άλλο παιδί (ή άλλα παιδιά). Ενθαρρύνοντας το παιδί να συμμετέχει και να μοιραστεί τον ενθουσιασμό σας, το βοηθάτε να διαχειριστεί τυχόν φυσιολογικά συναισθήματα ζήλιας ή την αίσθηση ότι είναι παραγκωνισμένο.

Το ξέρατε αυτό;

Ένα συνηθισμένο σημάδι πως η εγκυμοσύνη σας οδεύει προς το τέλος της, είναι η «ένδειξη», η αποκόλληση της αιματηρής βλέννας που έπαιζε το ρόλο του «πώματος» και έκλεινε την είσοδο της μήτρας σας (μπορεί να τη δείτε όταν πάτε στην τουαλέτα). Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως ξεκινάει αμέσως ο τοκετός. Η βλέννα μπορεί να απελευθερωθεί από μερικές εβδομάδες πριν έως και τη στιγμή που έχει ξεκινήσει ο τοκετός, αλλά αποτελεί σαφώς ένα σημάδι ότι η μεγάλη μέρα δεν απέχει και πολύ!

backtotop
Nutricia