Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είσαι στην 36η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου

Η ανάπτυξη του μωρού σας

Κάθε μέρα το μωρό σας γίνεται και πιο στρουμπουλό, παίρνοντας έως και 140 γραμμάρια την εβδομάδα σε αυτό, το τελικό στάδιο. Αν είναι το πρώτο σας μωρό, το κεφάλι του μπορεί να βρίσκεται ήδη προς τα κάτω και να έχει εμπεδωθεί, παίρνοντας θέση για τον τοκετό. Μην ανησυχείτε όμως αν το νιώθετε ακόμη να στριφογυρίζει, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Στο τέλος αυτής της εβδομάδας, το μωρό σας μπορεί να έχει προχωρήσει βαθύτερα στη λεκάνη σας προετοιμαζόμενο για τον τοκετό. Τώρα έχει μήκος γύρω στα 47 εκατοστά και πιθανότατα ζυγίζει περίπου 2,6 κιλά. Το μωρό σας καταλαμβάνει όλη τη μήτρα, επομένως δεν υπάρχει σε αυτήν ελεύθερος χώρος!

Εσείς και το σώμα σας

Οι ερωτικές επαφές στη διάρκεια της εγκυμοσύνης θεωρούνται ασφαλείς, εφόσον δεν σας έχει συμβουλεύσει, για οποιονδήποτε λόγο, το αντίθετο ο γυναικολόγος σας. Αποτελούν επίσης μια εξαιρετική άσκηση για το σώμα σας αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον μέχρι να σπάσουν τα νερά σας. Αφότου σπάσουν τα νερά είναι σημαντικό να μην εισχωρήσει τίποτε μέσα στον κόλπο σας, εκτός κι αν είναι ιατρικά απαραίτητο. Έτσι, αν δεν είστε βέβαιη για το αν έχουν σπάσει τα νερά ή όχι, είναι προτιμότερο να αποφύγετε το σεξ. Αν, ωστόσο, όλα πηγαίνουν καλά, απολαύστε άφοβα κάποιες ρομαντικές βραδιές με τον σύντροφό σας. Τέτοια βράδια μπορεί να είναι δυσκολότερο να τα ζήσετε όταν θα έχετε να βάλετε ένα μωρό για ύπνο!

Το ξέρατε αυτό;

Αυτή την εβδομάδα το κεφάλι του μωρού σας μπορεί να έχει κατέβει χαμηλά στο χείλος της λεκάνης και η μήτρα σας έχει φτάσει πια κάτω από το στέρνο σας. Η διαδικασία της εμπέδωσης σας δημιουργεί ένα «ξαλάφρωμα» και θα πρέπει να ανακουφίσει την αίσθηση του βάρους και του λαχανιάσματος καθώς ασκείται τώρα λιγότερη πίεση στο στομάχι και τους πνεύμονές σας.

backtotop
Nutricia