Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είσαι στην 35η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου

Η ανάπτυξη του μωρού σας

Τώρα το μωρό σας ανταποκρίνεται στο φως, τους ήχους και τον πόνο και καταλαμβάνει σχεδόν όλο το χώρο της μήτρας. Καθώς το μωρό μεγαλώνει, περιορίζεται ο όγκος του αμνιακού υγρού. Με λίγες μόνο εβδομάδες να απομένουν, τα έντερα του μωρού σας αρχίζουν να γεμίζουν με μια σκουροπράσινη ουσία που ονομάζεται μηκώνιο, η οποία αποτελείται από απόβλητα του ήπατος και των εντέρων που έχουν συσσωρευτεί τους προηγούμενους μήνες της ανάπτυξης. Θα τα δείτε στις πρώτες πάνες που θα χρειαστεί να αλλάξετε. Μερικές φορές το μωρό μπορεί να τα αποβάλει μέσα στο αμνιακό υγρό πριν ή κατά τη διάρκεια του τοκετού. Πρόκειται για μια πιθανότητα την οποία θα παρακολουθεί ο γυναικολόγος σας.

Εσείς και το σώμα σας

Είναι πολύ πιθανό να αισθάνεστε κουρασμένη και βαριά τώρα πια και οι συναισθηματικές αλλαγές που βιώσατε στα προηγούμενα στάδια της εγκυμοσύνης σας έχουν επανέλθει, κάνοντάς σας να νιώθετε ευέξαπτη. Τα όνειρά σας μπορεί να είναι ζωντανά, καθώς το μυαλό σας προσαρμόζεται στην επερχόμενη αλλαγή στη ζωή σας. Προσπαθήστε να κάνετε πράγματα που σας διασκεδάζουν ώστε να φύγει το μυαλό σας απ’ τις ανησυχίες και να βελτιωθεί η διάθεσή σας. Εναλλακτικά, θα βοηθηθείτε πραγματικά αν συζητήσετε τα συναισθήματά σας με κάποιον που νοιάζεται για σας. Στο μεταξύ, απ’ το στήθος σας μπορεί να βγαίνουν σταγόνες πύαρ (το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από διαφανές και υδαρές μέχρι κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα, πηχτό και κολλώδες). Είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς πρόκειται για το πρώτο γάλα που θα παράγετε τις πρώτες μέρες μετά τη γέννηση του μωρού σας και οι μαστοί σας προετοιμάζονται. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και στοιχεία τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό σύστημα του νεογέννητου μωρού σας. Στο μεταξύ, στο εσωτερικό της μήτρας σας, ο πλακούντας έχει ωριμάσει. Όταν θα γεννηθεί το μωρό σας, ο πλακούντας θα ζυγίζει περίπου το ένα έκτο του βάρους του.

Το ξέρατε αυτό;

Σε αυτό το στάδιο, το μωρό σας μπορεί να ανοιγοκλείνει τα μάτια του και οι κόρες του μπορούν να αρχίσουν να ρυθμίζουν την ποσότητα του φωτός που τις διαπερνά. Το μωρό σας μπορεί ακόμη να διακρίνει το φως να λάμπει μέσα από την κοιλιά σας και στρέφει το κεφάλι του προς αυτό. Πάρτε ένα δυνατό φακό και κάντε μια δοκιμή!

backtotop
Nutricia