Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είσαι στην 31η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου

Η ανάπτυξη του μωρού σας

Το μωρό σας αρχίζει τώρα να παίρνει βάρος, φτάνοντας γύρω στο 1,5 κιλό. Τα μέρη του εγκεφάλου του που ευθύνονται για τη μνήμη, αρχίζουν να αναπτύσσονται. (Πώς το γνωρίζουμε αυτό; Σύμφωνα με μια μελέτη βρέθηκε πως στις οικογένειες που οι γονείς έβαζαν τακτικά το μουσικό θέμα μιας δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής στο μωρό τους όσο ήταν στη μήτρα, το μωρό ανταποκρινόταν σε αυτό μετά τη γέννησή του, σε αντίθεση με τα μωρά που δεν το είχαν ξανακούσει προτού γεννηθούν!)

Εσείς και το σώμα σας

Αυτές τις μέρες μπορεί να λαχανιάζετε και πιθανότατα η αίσθηση αυτή θα παραμείνει μέχρι να κατέβει το μωρό χαμηλά στη λεκάνη σας. Η μετακίνηση αυτή ονομάζεται «εμπέδωση» και συνήθως συμβαίνει γύρω στις 36 εβδομάδες στις πρωτότοκες. Αν έχετε γεννήσει ξανά, μπορεί να μη συμβεί παρά την ώρα που θα σας πιάσουν οι πόνοι. Τώρα πια η μήτρα σας είναι τόσο μεγάλη που πιέζει το διάφραγμά σας (το οποίο είναι ο μυς που συνήθως ελέγχει την αναπνοή σας) έτσι δεν έχει απομείνει πολύς χώρος. Ένας τρόπος για να νιώσετε καλύτερα είναι να βρείτε χρόνο για χαλάρωση και ξεκούραση. Αν νιώθετε λαχάνιασμα πιο συχνά απ’ όσο θα θεωρούσατε αναμενόμενο, είναι καλό να το ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι είστε μια χαρά. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την υγεία σας κατά την εγκυμοσύνη και βρείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να νιώσετε καλύτερα!

Το ξέρατε αυτό;

Μέχρι τώρα το μωρό σας ήταν καλυμμένο με μικροσκοπικό χνούδι, το οποίο το βοηθούσε να διατηρείται ζεστό ώσπου να συσσωρεύσει αρκετό λίπος. Αυτές τις ημέρες, το εμβρυακό χνούδι θ’ αρχίσει να εξαφανίζεται.

backtotop
Nutricia