Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είσαι στην 27η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου

Η ανάπτυξη του μωρού σας

Το μωρό σας έχει τώρα μήκος 37 εκατοστά και ζυγίζει γύρω στα 900 γραμμάρια. Καθώς μπαίνετε στο τρίτο (και τελευταίο) τρίμηνο, το μωρό σας θα αποκτήσει ανοσία χάρη στα δικά σας αντισώματα που περνούν μέσα από τον πλακούντα. Μετά τη γέννησή του, η ανοσία αυτή θα ενισχυθεί χάρη στο θηλασμό.

Εσείς και το σώμα σας

Αν υποφέρετε από καούρες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν είστε η μόνη! Οι καούρες και οι στομαχικές ενοχλήσεις παρουσιάζονται σχεδόν σε μία στις δύο κυήσεις. Και σε αυτή την περίπτωση, η αίσθηση της καούρας οφείλεται στις ορμόνες της εγκυμοσύνης οι οποίες χαλαρώνουν τους μύες του στομαχιού σας και επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης. Προκαλούνται επίσης από το μωρό σας, το οποίο καταλαμβάνει περισσότερο χώρο και σπρώχνει προς τα πάνω το στομάχι σας! Ενδέχεται να βελτιώνονται ή να χειροτερεύουν με ορισμένες τροφές και την ύπτια θέση, κάτι που δεν σας βοηθά καθόλου όταν προσπαθείτε να ξεκουραστείτε! Υπάρχουν πολλές δοκιμασμένες μέθοδοι για να ανακουφίσετε τις καούρες κατά την εγκυμοσύνη. Βρείτε ποια είναι πιο αποτελεσματική για εσάς:

• Τρώτε μικρότερα γεύματα σε τακτά διαστήματα μέσα στην ημέρα.
• Τρώτε νωρίς το βραδινό σας.
• Μη τρώτε τίποτε μια δυο ώρες προτού ξαπλώσετε.
• Ίσως σας βοηθήσει ένα ρόφημα γάλακτος πριν πάτε στο κρεβάτι.
• Κοιμηθείτε με ανασηκωμένο τον κορμό χρησιμοποιώντας ένα δυο μαξιλάρια για να στηρίξετε την πλάτη και τον αυχένα σας.
• Μην πάρετε κάποιο φάρμακο για την πέψη αν δεν συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας!

Το ξέρατε αυτό;

Τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης πιθανότατα θα ανακαλύψετε πως δεν είναι τόσο βολικό να κάθεστε για πολλές ώρες στο αυτοκίνητο ή στο αεροπλάνο. Αν σκέφτεστε να κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι προτού γεννηθεί το μωρό σας μπορείτε να ταξιδέψετε αεροπορικά. Ελέγξτε το με την αεροπορική εταιρία, καθώς στις πτήσεις δέχονται εγκύους μέχρι την 36η εβδομάδα. Τώρα που η κοιλιά σας γίνεται μεγαλύτερη, πιθανότατα να χρειαστείτε μία βεβαίωση του γιατρού σας σχετικά με την αναμενόμενη ημερομηνία του τοκετού, αποδεικνύοντας ότι είστε σε θέση να ταξιδέψετε και πως δεν υπάρχει κίνδυνος να γεννήσετε την ώρα της πτήσης! Αν έχετε περισσότερες απορίες ή ανησυχίες, μάθετε περισσότερα στην ενότητα πρακτικές συμβουλές εγκυμοσύνη και ταξίδια.

backtotop
Nutricia