Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είσαι στην 26η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου

Η ανάπτυξη του μωρού σας

Μεταξύ της 26ης και της 29ης εβδομάδας, θα υπάρξουν διάφορες αλλαγές, καθώς το μωρό σας πρόκειται να μπει σε μια φάση έντονης ανάπτυξης! Αυτή τη στιγμή, το μωρό σας έχει μήκος περίπου 35 εκατοστά και ζυγίζει σχεδόν 800 γραμμάρια, άρα αισθάνεστε καθημερινά τις κινήσεις του. Ο ρυθμός της καρδιάς του μωρού σας είναι συνήθως ανάμεσα στους 110 με 150 παλμούς το λεπτό, αλλά σε αυτή την ηλικία μπορεί ακόμη να είναι και γρηγορότερος.

Εσείς και το σώμα σας

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα σας βοηθήσει να προσαρμοστείτε στις αλλαγές του σώματος και του βάρους σας. Το πλεονέκτημα είναι πως, ταυτόχρονα, θα σας προετοιμάσει για τον τοκετό και θα σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια του. Επίσης θα σας είναι ευκολότερο να ξαναβρείτε τη φόρμα σας μετά τη γέννηση του μωρού σας. Αναφορικά με την άσκηση, θυμηθείτε να μην εξαντλείτε τον εαυτό σας και ίσως χρειαστεί να ρίξετε τους ρυθμούς όσο «φουσκώνετε». Δεν είναι απαραίτητο να είναι κοπιαστική η άσκηση για να απολαμβάνετε τα οφέλη της. Η ένταξη στην καθημερινότητά σας ενός είδους ελαφριάς άσκησης, όπως το βάδισμα, θα σας βοηθήσει να παραμείνετε δραστήρια. Το κολύμπι αποτελεί μια πολύ καλή ιδέα, καθώς το νερό στηρίζει το αυξημένο σας βάρος. Σε ορισμένες πισίνες γίνονται ειδικά προγεννητικά μαθήματα. Ζητήστε πληροφορίες στα αθλητικά κέντρα της περιοχής σας. Φυσικά, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας πως δεν θα είστε πάντα σε θέση να συνεχίσετε τις ίδιες δραστηριότητες όπως πριν την εγκυμοσύνη. Αποφύγετε λοιπόν την κοπιαστική άσκηση με ζεστό καιρό, πίνετε πάντα άφθονα υγρά και βεβαιωθείτε πως ο γυμναστής γνωρίζει πώς είστε έγκυος! Αν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με τα είδη άσκησης που επιτρέπετε να κάνετε, συζητήστε τις με το γυναικολόγο σας.

Το ξέρατε αυτό;

Τα αποξηραμένα φρούτα αποτελούν μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων. Επιπλέον, μια μικρή ποσότητα ξηρών καρπών όπως ο πασατέμπος, τα αμύγδαλα και οι ηλιόσποροι, θα ενισχύσει την πρόσληψη ψευδαργύρου, ασβεστίου και πρωτεϊνών, και μπορεί να συμβάλλει σε μια ισορροπημένη διατροφή.

backtotop
Nutricia