Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είσαι στην 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου

Η ανάπτυξη του μωρού σας

Οι γευστικοί κάλυκες του μωρού σας είναι τώρα καλά αναπτυγμένοι έτσι μπορεί να γευτεί τη γλύκα του αμνιακού υγρού μέσα στη μήτρα σας. Προτού γεννηθούν, τα μωράκια αγαπούν ήδη τις γλυκιές γεύσεις! Το μωρό σας αναπτύσσεται γρήγορα! Η ακοή του θα έχει αναπτυχθεί στο σημείο όπου μπορεί να αναπηδά με έναν δυνατό ήχο ή μουσική. (Στην πραγματικότητα, η ακοή του είναι τώρα αρκετά ευαίσθητη ώστε να μπορεί να ακούσει ήχους που είναι πολύ υψηλοί ή πολύ χαμηλοί για να τους αντιληφθεί ένας ενήλικας!). Έχει επίσης μεγαλώσει άλλο ένα εκατοστό μέσα στην τελευταία εβδομάδα, κι έτσι το μωρό σας μπορεί τώρα να έχει μήκος γύρω στα 15 εκατοστά.

Εσείς και το σώμα σας

Στην εγκυμοσύνη μπορεί να παρουσιαστούν πονοκέφαλοι, κυρίως λόγω των ορμονικών και των μεταβολικών αλλαγών που επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Επικοινωνείτε με το γυναικολόγο σας αν έχετε πρόβλημα με τους πονοκεφάλους και ζητήστε του να σας συστήσει μερικούς τρόπους για να ανακουφιστείτε. Δίνετε έμφαση στη σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνηςκαι διατηρείτε σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου σας τρώγοντας συχνά μικρά γεύματα ή σνακ. Προσθέτετε επιπλέον φρούτα και λαχανικά όποτε μπορείτε και επιλέγετε δημητριακά και ψωμί ολικής άλεσης όποτε είναι εφικτό. Καλύψτε τις ημερήσιες ανάγκες σας σε ασβέστιο συμπεριλαμβάνοντας στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τροφές με χαμηλά λιπαρά, όπως το γιαούρτι και τα σκληρά τυριά.

Το ξέρατε αυτό;

Τώρα που διανύετε το δεύτερο τρίμηνο, μπορεί να ανακαλύψετε πως έχετε ξινίλες και στομαχικές διαταραχές. Για άλλη μια φορά, όλα οφείλονται στις ορμόνες της εγκυμοσύνης. Μπορείτε να συμβάλετε στο να γίνουν πιο ήπιες αποφεύγοντας τις καυτερές, λιπαρές ή τηγανιτές τροφές, τα ανθρακούχα αναψυκτικά, τους όξινους χυμούς, τον καφέ και τη σοκολάτα. Μασάτε καλά την τροφή σας, τρώτε συχνά και μικρά γεύματα, προσπαθήστε όμως να αποφύγετε να τρώτε κοντά στην ώρα του ύπνου. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο να χωνέψετε προτού ξαπλώσετε. Πίνετε λίγο νερό πριν το φαγητό καθώς αυτό θα βοηθήσει έτσι την πέψη. Μερικές γουλιές γάλα ή μια μικρή ποσότητα σκέτου γιαουρτιού μπορούν επίσης να ανακουφίσουν τις ενοχλήσεις σας αν έχετε κάποια στομαχική διαταραχή.

backtotop
Nutricia