Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είσαι στην 18η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου

Η ανάπτυξη του μωρού σας

Το μωρό σας μεγαλώνει γρήγορα και τώρα έχει μήκος περίπου 14 εκατοστά και ζυγίζει γύρω στα 200 γραμμάρια. Αρχίζει να παγιώνει ένα καθημερινό ρυθμό και αναπτύσσει ένα πρόγραμμα ύπνου και ξύπνιου. Αυτή την εβδομάδα είναι πιθανό να μπορέσετε ν’ αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε τις κινήσεις του μωρού σας. Τα μοναδικά του αποτυπώματα αρχίζουν να διαμορφώνονται στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών του και αν το μωρό σας είναι αγόρι, τα γεννητικά του όργανα θα είναι πολύ πιο σαφή και θα είναι ευκολότερο να φανούν στο υπερηχογράφημα.

Εσείς και το σώμα σας

Μπορεί να ανακαλύψετε πως κάποιες φορές νιώθετε ζαλάδες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η καρδιά σας δουλεύει πολύ πιο σκληρά για να κυκλοφορήσει το αίμα σας απ’ ότι έκανε προτού μείνετε έγκυος, προκειμένου να μεταφέρει στο μωρό σας τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη για να μεγαλώσει. Αν αναλογιστείτε πως η όλο και μεγαλύτερη μήτρα σας αρχίζει να πιέζει ορισμένες απ’ τις βασικές αρτηρίες του σώματός σας, θα καταλάβετε πως είναι πολύ φυσιολογικό να ζαλίζεστε που και που. Βεβαιωθείτε πως ξεκουράζεστε στη διάρκεια της ημέρας, φροντίστε να μη σηκώνεστε απότομα και διατηρείτε σταθερό το σάκχαρο του αίματός σας, επειδή η απότομη πτώση του μπορεί να σας προκαλέσει έντονη ζάλη. Προσπαθείτε να καταναλώνετε τροφές με Χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη ή τροφές με θρεπτικά συστατικά αργής απελευθέρωσης, όπως το κριθάρι, η βρώμη και τα λαχανικά ή τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά. Αυτά θα σας κάνουν να νιώσετε πολύ καλύτερα συγκριτικά με το απλό «ανέβασμα» που θα σας προσφέρει η ζάχαρη από ένα μπισκότο ή ένα γλυκάκι.

Το ξέρατε αυτό;

Μπορεί τώρα να νιώθετε μια παράξενη αίσθηση στο στομάχι σας, την οποία αισθάνεστε σαν μικρές πεταλούδες. Αυτό προκαλείται απ’ τις κινήσεις του μωρού σας! Σε αυτό το στάδιο δεν θα νιώσετε κανονικές κλωτσιές επειδή το μωρό σας είναι αρκετά μικρό ακόμη, έτσι θα μοιάζει περισσότερο σαν ένα απαλό φτερούγισμα. Πολλές μέλλουσες μαμάδες αρχίζουν να νιώθουν τις κινήσεις του μωρού τους μεταξύ της 17ης και 21ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης, γι’ αυτό μην ανησυχήσετε αν δεν νιώθετε τίποτε ακόμη. Σας περιμένουν πολλές “κλωτσιές” στο μέλλον!

backtotop
Nutricia