Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είσαι στην 15η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου

Η ανάπτυξη του μωρού σας

Τώρα το μωρό σας έχει μήκος γύρω στα 10 εκατοστά. Το σκελετικό του σύστημα εξακολουθεί να αναπτύσσεται με τα οστά του ν’ αρχίζουν να σκληραίνουν. Το απαλό αφράτο χνούδι αρχίζει να εμφανίζεται στο δέρμα του, το οποίο είναι ακόμη πολύ λεπτό και διαφανές. Τώρα το μωρό σας διαθέτει γευστικούς κάλυκες και το πρόσωπό του αρχίζει να παίρνει διάφορες εκφράσεις καθώς αναπτύσσονται οι μύες του προσώπου και σχηματίζονται τα φρύδια του. ’Ολα αυτά το κάνουν να μοιάζει περισσότερο με μωρό. Το μωρό σας εισπνέει και εκπνέει συνεχώς αμνιακό υγρό, γεγονός που βοηθά τους πνεύμονές του να αναπτυχθούν. Τα πόδια του μεγαλώνουν γρηγορότερα απ’ τα χέρια του και ετοιμάζονται για όλες εκείνες τις κλωτσιές που σας περιμένουν στη συνέχεια της εγκυμοσύνης σας! Το μωρό σας μπορεί να κινεί όλες τις αρθρώσεις του!

Εσείς και το σώμα σας

Στις 15 εβδομάδες μπορεί να διαπιστώσετε πως εκκρίνετε περισσότερα σάλια και μπορεί να έχετε μπουκωμένη μύτη. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πιο πιθανό να έχετε ρινορραγία λόγω της ρινικής συμφόρησης που οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές και την αύξηση του όγκου του αίματος που συνεπάγεται το μεγάλωμα ενός μικρού ανθρώπου μέσα σας! Ωστόσο, αν ματώνει η μύτη σας θα πρέπει να το αναφέρετε στο γυναικολόγο ή τη μαία σας. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε μια απλή ενυδατική αλοιφή (όπως η βαζελίνη) σε κάθε ρουθούνι και πίνετε αρκετά υγρά. Αν σκέφτεστε να πάρετε κάποιο φάρμακο, σιγουρευτείτε πως έχετε πρώτα συμβουλευθεί τον γυναικολόγο σας.

Το ξέρατε αυτό;

Πολλές μέλλουσες μητέρες νιώθουν πως η μνήμη τους δεν είναι τόσο δυνατή όπως συνήθως και ενδέχεται να μην είναι τόσο καλός και ο βαθμός της συγκέντρωσή τους (κάποιοι το αποκαλούν αυτό «βρεφικό εγκέφαλο»!). Πρόσφατες έρευνες αναφέρουν πως αυτά δεν συμβαίνουν απαραίτητα, ενώ άλλες έρευνες αποδεικνύουν πως τα συγκεκριμένα συμπτώματα οφείλονται στο γεγονός ότι ο εγκέφαλός σας αλλάζει μέγεθος όσο κυοφορείτε. Αν όντως παρατηρήσετε κάποια αλλαγή μπορεί απλά να οφείλεται στο γεγονός πως έχετε πολλά στο μυαλό σας για το μέλλον ή πως είναι απλά ο τρόπος της φύσης για να σας κάνει να ρίξετε τους ρυθμούς σας!

backtotop
Nutricia