Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είσαι στην 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου

Η ανάπτυξη του μωρού σας

Το μωρό σας είναι τώρα περίπου 9 εκατοστά και ζυγίζει 45 γραμμάρια. Οι πνεύμονές του έχουν διαμορφωθεί και το μωρό αρχίζει να εξασκείται σε βασικές αναπνευστικές κινήσεις, παρότι παίρνει όλο το οξυγόνο που χρειάζεται μέσω του πλακούντα και του ομφάλιου λώρου. Σε αυτό το στάδιο, η καρδιά του μωρού σας διακινεί καθημερινά αρκετά λίτρα αίματος μέσα απ’ το μικροσκοπικό του σώμα.

Εσείς και το σώμα σας

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, θα διαπιστώσετε πιθανότατα πως διαθέτετε πολύ περισσότερη ενεργητικότητα, μια καλοδεχούμενη αλλαγή αν νιώθατε συνεχώς νυσταγμένη τις προηγούμενες 13 εβδομάδες. Μπορεί να νιώθετε διάθεση να ασκηθείτε και να αξιοποιήσετε μ’ έναν θετικό τρόπο την ενεργητικότητά σας, να είστε όμως προσεκτική όταν ξεκινάτε ένα καινούργιο πρόγραμμα άσκησης. Στην εγκυμοσύνη οι σύνδεσμοι χαλαρώνουν και μαλακώνουν, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες τραυματισμού. Η άσκηση κατά την εγκυμοσύνη ενισχύει την ευεξία σας. Σας βοηθά να διατηρήσετε το συνιστώμενο βάρος και σας κρατά σε καλή φόρμα. Ασκήσεις όπως το κολύμπι είναι πολύ χαλαρωτικές και μπορούν να σας βοηθήσουν με τις μυικές και σκελετικές αλλαγές που μπορεί να βιώνετε, καθώς και τις ενοχλήσεις στη μέση ή την πύελο. Τα καλά νέα είναι πως αν έχετε υιοθετήσει ένα καλό πρόγραμμα άσκησης και το συνδυάζετε με υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχετε περισσότερες πιθανότητες να τα συνεχίσετε και μετά τη γέννηση του μωρού σας, γεγονός που θα σας βοηθήσει να ξαναβρείτε γρήγορα τη φόρμα σας.

Το ξέρατε αυτό;

Η γιόγκα για εγκύους είναι ένας ιδανικός τρόπος άσκησης για αυτή την περίοδο, όχι μόνο για χαλάρωση αλλά και για να μάθετε αναπνευστικές τεχνικές που θα σας βοηθήσουν τη μεγάλη μέρα της άφιξης του μωρού σας. Επιπλέον, σας βοηθά να αποκτήσετε ευκαμψία και δύναμη ώστε το σώμα σας να είναι καλύτερα προετοιμασμένο για να τα βγάλει πέρα με τον τοκετό! Αν θέλετε να κάνετε μια δοκιμή, βεβαιωθείτε πως έχετε επιλέξει ένα μάθημα ειδικά σχεδιασμένο για εγκύους καθώς ορισμένες στάσεις της γιόγκα δεν ενδείκνυνται για μέλλουσες μητέρες.

backtotop
Nutricia