Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Είσαι στην 6η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου

Η ανάπτυξη του μωρού σας

Από την αρχή μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης το μωρό σας ονομάζεται έμβρυο και σε αυτό το στάδιο έχει μήκος μόλις 0,5 εκ. Το μήκος του εμβρύου μετριέται από την κορυφή του κρανίου μέχρι τους γλουτούς (τον ποπό) αφού συνήθως το αναπτυσσόμενο σώμα του είναι κουλουριασμένο μέσα στη μήτρα. Έχει διπλασιάσει το μέγεθός του απ’ την προηγούμενη εβδομάδα και μοιάζει με μικρό γυρίνο, αλλά εξακολουθεί να έχει το μέγεθος ενός φασολιού.

Η μικροσκοπική καρδιά του μωρού σας έχει ήδη ξεκινήσει να χτυπά με περίπου 100 έως 160 παλμούς το λεπτό καθώς αρχίζει να κυκλοφορεί το αίμα. Μικρά «μπουμπούκια», τα οποία θα γίνουν χέρια και πόδια, αρχίζουν να εμφανίζονται. Εγκεφαλικά κύματα είναι ανιχνεύσιμα από την 40η ημέρα, καθώς ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα αναπτύσσονται γρήγορα. Τα μάτια αρχίζουν να παίρνουν σχήμα και έχουν ήδη ξεκινήσει να σκουραίνουν χάρη στις χρωστικές ουσίες.

Εσείς και το σώμα σας

Στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντικό να παίρνετε ένα συμπλήρωμα διατροφής που ονομάζεται φυλλικό (ή φολικό) οξύ το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την κυτταρική ανάπτυξη και την εξέλιξη του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης του μωρού σας. Το συμπλήρωμα αυτό συνιστάται να λαμβάνεται πριν επιτευχθεί κύηση (στις προγραμματισμένες εγκυμοσύνες) και τουλάχιστον μέχρι την 12η εβδομάδα. Συζητήστε με το γυναικολόγο σας σχετικά με τις ανάγκες σας σε φυλλικό οξύ καθώς μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις ιδιαίτερες διατροφικές σας συνήθειες. Καθώς αυξάνονται οι ορμόνες της εγκυμοσύνης μπορεί ν’ αρχίσετε να νιώθετε ναυτίες. Τα συχνά και μικρά γεύματα ενδέχεται να βοηθήσουν ώστε να μειωθεί αυτή η αίσθηση. Προσπαθήστε, όσο γίνεται, να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή. Είναι πολύ σημαντική για να προσφέρετε σε εσάς και το μωρό σας τα θρεπτικά συστατικά που έχετε ανάγκη και οι δύο. Διαβάστε στην ιστοσελίδα μας μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν με την πρωινή ναυτία. Αν ωστόσο οι εμετοί σας είναι πολύ πιο συχνοί απ’ όσο θα θεωρούσατε αναμενόμενο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με το γυναικολόγο σας.

Το ξέρατε αυτό;

Πολλές εγκυμοσύνες δεν είναι προσχεδιασμένες. Αν ανακαλύψετε πως είστε έγκυος επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας, ο οποίος μπορεί να σας προτείνει να ξεκινήσετε τα συμπληρώματα διατροφής. Αν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία θα ήταν καλό να τη συζητήσετε με το γυναικολόγο σας.

backtotop
Nutricia