Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Νεογέννητο μωρό

Αφού φέρατε το μωρό σας στο σπίτι, το επόμενο βήμα και για τους δυο σας είναι ν’ αρχίσετε να ανακαλύπτετε ο ένας τον άλλο και το μωρό σας να συνηθίσει το καινούργιο του σπίτι. Θα βλέπει το πρόσωπό σας (αν και δεν θα μπορεί να εστιάσει επάνω του ακόμη) και θα αντιλαμβάνεται την αίσθηση της αφής χάρη στην αγκαλιά σας! Θα αντιλαμβάνεται πως όταν κλαίει εσείς θα ανταποκρίνεστε ξεκινώντας έτσι μια σχέση ανάμεσά σας.

Οι πρώτες εβδομάδες

Το νεογέννητο μωρό σας έχει περάσει μήνες φωλιασμένο στη γαλήνη και την ηρεμία της μήτρας σας. Έτσι τις πρώτες εβδομάδες θα προσπαθεί να συνηθίσει τον θαυμαστό καινούργιο κόσμο που τον περιβάλλει!

Η διατροφή του

Το νεογέννητο μωρό σας θα παίρνει απ’ το γάλα όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Οι φυσικές αντανακλαστικές κινήσεις του μωρού σας

Το μωρό σας γεννιέται διαθέτοντας ορισμένες φυσικές αντανακλαστικές κινήσεις που θα τις διατηρήσει ώσπου να βελτιωθεί η όρασή του και να δυναμώσουν οι μύες του. Θα σφίγγει με δύναμη ό,τι ακουμπάτε στην παλάμη του, θα στρέφεται ενστικτωδώς προς ο,τιδήποτε χαϊδεύει το μάγουλό του και θα θηλάζει οποιοδήποτε απαλό αντικείμενο μπαίνει στο στόμα του.

Επικοινωνία

Δεν θα εκπλαγείτε ακούγοντας πως το βασικό μέσο επικοινωνίας του μωρού σας είναι το κλάμα! Η άμεση ανταπόκρισή σας του δείχνει πως το ακούτε και του προσφέρει μια αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς. Σύντομα θα μάθετε να καταλαβαίνετε και γιατί κλαίει το μωρό σας.

Όραση

Η όραση του μωρού σας είναι σχετικά θολή. Μπορεί να εστιάσει μόνο σε αντικείμενα σε απόσταση είκοσι με εικοσιπέντε εκατοστά, περίπου η απόσταση που βρίσκεται το πρόσωπό σας όταν το ταΐζετε ή όταν το κρατάτε στην αγκαλιά σας. Θα χρειαστούν τρεις με έξι μήνες για να αναπτυχθεί πλήρως η όραση του μωρού σας, με βάθος πεδίου και όλα τα χρώματα.

Κάνοντας μασάζ στο νεογέννητο μωρό σας

Το μασάζ είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να βοηθήσετε το σώμα του νεογέννητου μωρού σας να χαλαρώσει και να αναπτυχθεί ένας βαθύς συναισθηματικός δεσμός μεταξύ σας.

Μην ανησυχείτε για το αν υπάρχει «σωστός τρόπος». Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας. Αρχίστε εφαρμόζοντας ελαφριά πίεση. Αν το μωρό νιώσει άβολα θα σας δώσει να το καταλάβετε. Συχνά τα μωρά αποκοιμιούνται μετά ή κατά τη διάρκεια του μασάζ, έτσι σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε πριν τον ύπνο ή αμέσως μετά το μπανάκι του.

Να θυμάστε πως υπάρχει η πιθανότητα το μωρό σας να φάει μια μικρή ποσότητα απ’ το λάδι που χρησιμοποιείτε για το μασάζ, γι’ αυτό χρησιμοποιείστε μόνο φυσικά έλαια συχνά αρωματισμένα με λεβάντα, καθώς είναι ασφαλή και απαλά για το δέρμα του μωρού σας.

backtotop
Nutricia