Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Μερικές φορές οι μπαμπάδες μπορεί να νιώσουν κάπως παραμελημένοι βλέποντας τις μαμάδες να έχουν τόσο στενή επαφή με τα μωρά τους την ώρα που θηλάζουν! Ωστόσο, οι μπαμπάδες παίζουν σπουδαίο ρόλο προσφέροντας αγάπη και υποστήριξη τόσο σε εσάς, όσο και στο μωρό σας για όσο διάστημα προσπαθείτε να υιοθετήσετε ένα τακτικό πρόγραμμα θηλασμού. Και θυμηθείτε, πως παρόλο που είναι σημαντικό να θηλάσετε το μωρό σας, πρέπει να δώσετε στον σύντροφό σας την ευκαιρία να περάσει ποιοτικό χρόνο με το μωρό σας ώστε να δεθεί συναισθηματικά μαζί του.

Βοηθώντας με τα γεύματα

Η ζωή με ένα νεογέννητο μωρό είναι σίγουρα περίοδος ανατροπών τόσο για εσάς, επειδή έχετε πολλά να κάνετε, όσο και για τους μπαμπάδες επειδή νιώθουν παρείσακτοι. Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσουν οι μπαμπάδες, ακόμη κι αν δεν διαθέτουν… γάλα, άλλωστε ο θηλασμός αφορά το δίδυμο μητέρας-βρέφους! Ο μπαμπάς μπορεί να αναλάβει άλλες δραστηριότητες!

Δέρμα-με-δέρμα επαφή με τον μπαμπά

Ένας καλός τρόπος για να χτίσει ο μπαμπάς τη σχέση του με το μωρό είναι η δέρμα-με-δέρμα επαφή μαζί του, αντίστοιχη με την επαφή που έχει μαζί σας κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Πείστε τον σύντροφό σας να κρατήσει το μωρό χωρίς να φοράει το μπλουζάκι του, για μια αγκαλιά ή ακόμη και ένα σύντομο υπνάκο!

Βρίσκοντας υποστήριξη απ’ το σύντροφό σας

Ο θηλασμός μπορεί να είναι σκληρή δουλειά. Τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό είναι αναμενόμενο να νιώθετε πιο ευσυγκίνητη και με ελάχιστη διάθεση να κάνετε οτιδήποτε πέρα απ’ τη φροντίδα του μωρού σας.

Είναι σημαντικό ο μπαμπάς να είναι υποστηρικτικός, να δείχνει κατανόηση και να αναλάβει κάποιες δουλειές που πρέπει να γίνουν για το σπίτι, όπως το καθάρισμα, τα ψώνια και το μαγείρεμα.

backtotop
Nutricia