Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Υπάρχουν αρκετά αρχικά συμπτώματα μιας εγκυμοσύνης τα οποία μπορείτε να εντοπίσετε. Πρόκειται για μια τεράστια αλλαγή στον οργανισμό σας και τα πρώτα σημάδια εγκυμοσύνης είναι το αποτέλεσμα των ορμονικών αλλαγών που σας συμβαίνουν. Φυσικά, ο μόνος τρόπος για να είστε 100% σίγουρη είναι να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης.

Πιστεύετε πως μπορεί να είστε έγκυος; Εντοπίστε τα πρώτα συμπτώματα εγκυμοσύνης.

 • Έχετε καθυστέρηση στην περιόδό σας;
  Είναι το πιο προφανές σύμπτωμα εγκυμοσύνης. Αν έχετε ασυνήθιστα μεγάλη καθυστέρηση, αξίζει να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης.
 • Το κλασικό σύμπτωμα; Πρωινή ναυτία!
  Οι πρωινές ναυτίες εγκυμοσύνης επηρεάζουν διαφορετικά κάθε γυναίκα. Μπορεί να έχετε αναγούλες, ή να κάνετε εμετό. Μπορεί να ξεκινήσουν μερικές εβδομάδες μετά τη σύλληψη, ή ακόμη και μετά από μερικές ημέρες. Αν είστε πολύ τυχερή, δεν θα έχετε καθόλου ναυτίες. Πρόκειται για ένα σύμπτωμα που δεν μπορεί να περιγραφεί πολύ καλά, μπορεί όμως να εκδηλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας.
 • Πηγαίνετε συχνά στην τουαλέτα!
  Αν παρατηρήσετε πως τρέχετε συνεχώς στην τουαλέτα, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σύμπτωμα εγκυμοσύνης. Όλες οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στον οργανισμό σας κατά το πρώτο τρίμηνο, κάνουν πιο συχνές τις στάσεις για τουαλέτα.
 • Νιώθετε εξουθενωμένη;
  Ένα απ’ τα πιο συνηθισμένα αρχικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι ένα αίσθημα απόλυτης εξάντλησης και συνεχούς υπνηλίας. Προκύπτει ως παρενέργεια της αύξησης των επιπέδων της ορμόνης προγεστερόνης στο σώμα σας. Έτσι, αν δεν υπάρχει άλλος καλός λόγος για να νιώθετε τόσο κουρασμένη, ελέγξετε τα υπόλοιπα συμπτώματα για να διαπιστώσετε αν θα μπορούσατε να είστε έγκυος.
 • Έχετε μια παράξενη γεύση στο στόμα σας
  Ορισμένες μητέρες λένε πως στην αρχή της εγκυμοσύνης νιώθουν μια παράξενη μεταλλική γεύση. Άλλες γυναίκες αναπτύσσουν μια αναπάντεχη απέχθεια για κάτι καθημερινό και οικείο, όπως το τσάι ή ο καφές.
 • Αλλαγές στο στήθος σας
  Το δέρμα γύρω απ’ τη θηλή σας ονομάζεται “άλως” και ένα σύμπτωμα εγκυμοσύνης είναι πως γίνεται εμφανώς πιο σκούρο και μεγαλώνει.
 • Απρόσμενη αιμορραγία ή κράμπες
  Το γονιμοποιημένο ωάριό σας θα ταξιδέψει μέσα στις σάλπιγγες και θα εγκατασταθεί στη μήτρα σας για να μεγαλώσει. Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή ως εμφύτευση και συμβαίνει μεταξύ της 3ης και της 4ης εβδομάδας. Μερικές φορές, η εμφύτευση προκαλεί παρενέργειες, όπως κράμπες και λίγες σταγόνες αίματος, κόκκινου, ροζ, ή καφετί χρώματος. Επιβεβαιώστε τις υποψίες σας μ’ ένα τεστ εγκυμοσύνης.

Φυσικά υπάρχει μόνο ένας αδιάψευστος τρόπος για να βεβαιωθείτε πως είστε έγκυος. Να έχετε ένα έγκυρο θετικό αποτέλεσμα σε τεστ εγκυμοσύνης που μπορείτε να κάνετε απ’ την πρώτη μέρα της καθυστέρησης.

backtotop
Nutricia