Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Το ανοσοποιητικό σύστημα παίζει ζωτικό ρόλο στην καταπολέμηση των λοιμώξεων και στην ενεργοποίηση των ανοσολογικών αποκρίσεων. Δεδομένου ότι τα μωρά γεννιούνται με ανώριμο ανοσοποιητικό σύστημα, χρειάζονται αυτήν την εξειδικευμένη διατροφή για την ενίσχυση της ανάπτυξή τους, τον περιορισμό των κοινών παιδικών ασθενειών και του κινδύνου αλλεργιών στη μετέπειτα ζωή. Μια καλή αρχή είναι ιδιαίτερα σημαντική. Εδώ θα βρείτε μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Θηλασμός όσο είναι δυνατόν

Ο θηλασμός προσφέρει πολλαπλά οφέλη στη μητέρα και το μωρό, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από ιούς και λοιμώξεις. Εάν είναι δυνατόν, ο ΠΟΥ συνιστά αποκλειστικό θηλασμό για έξι μήνες και να συνεχίζετε για έως και δύο χρόνια και παραπάνω, σε συνδυασμό με την ασφαλή εισαγωγή κατάλληλων συμπληρωματικών τροφών ανά ηλικία.

Εισαγάγετε στερεές τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά κατάλληλες ανά ηλικία

Ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες του γιατρού σας, όταν το μωρό σας είναι έτοιμο να ξεκινήσει στερεά τροφή (περίπου στους 6 μήνες, αλλά όχι πριν από τους 4), αρχίστε να εισάγετε αλεσμένες στερεές τροφές. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε ποικιλία τροφών με έμφαση σε θρεπτικά συστατικά που γνωστά για τον ευαργετικό τους ρόλο στο ανοοσοποιητικό:

Σίδηρος

Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για το σχηματισμό της αιμοσφαιρίνης, της πρωτεΐνης στα ερυθρά αιμοσφαίρια που μεταφέρει οξυγόνο σε ολόκλτο το σώμα. Η έλλειψη σιδήρου, γνωστή ως αναιμία, μπορεί να επηρεάσει την άμυνα του οργανσιμού και να οδηγήσει σε αύξηση των λοιμώξεων στα παιδιά.
Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές τροφές πλούσιες σε σίδηρο για να διαλέξετε, όπως βοδινό και αρνί, αυγά, εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού, λάχανο και σπανάκι και όσπρια όπως αποξηραμένα μπιζέλια, φασόλια ή φακές.

Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο, το οποίο είναι απαραιτητο για όλα τα κύτταρα του σώματος. Βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει την εισβολή βακτηρίων και ιών, δημιουργώντας νέα κύτταρα και ένζυμα. Υποστηρίξτε τις καθημερινές ανάγκες του παιδιού σας σε ψευδάργυρο με καλές πηγές του θρεπτικού συστατικού όπως κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα (όπως γάλα και τυρί) ψωμί ολικής αλέσεως και δημητριακά.

Βιταμίνη D

Παίζει ρόλο στην ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού σας. Η καλύτερη πηγή βιταμίνης D είναι το φως του ήλιου όταν το δέρμα εκτεθεί σε αυτό. Όμως, κάτι τέτοιο απαιτεί προσεκτική διαχείριση όσο αφορά τα μικρά μωρά. Μην ξεχνάτε ότι είναι σημαντικό να «φέρεστε έξυπνα» απέναντι στον ήλιο. Συμπεριλάβετε στη διατροφή του μικρού σας διατροφικές πηγές βιταμίνης D όπως σολομός, τόνος, σκουμπρί και αυγά. Καλό θα ήταν να να συμβουλευτείτε το γιατρό σας σας εάν πιστεύετε ότι το μωρό σας ενδέχεται να κινδυνεύει από έλλειψη βιταμίνης D. Οι συστάσεις για πρόσληψη βιταμίνης D στα βρέφη και τα νήπια είναι διαθέσιμες από διάφορους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο και είναι συνήθως 5 έως 10 μικρογραμμάρια ημερησίως.

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ενδυναμώνοντας τα λευκά αιμοσφαίρια και υποστηρίζοντας την ‘ανταπόκριση’ των αντισωμάτων. Καλές πηγές βιταμίνης Α θεωρούνται τα αυγά, το γιαούρτι και το τυρί. Επιπλέον, ο οργανισμός μπορεί να λάβει βιταμίνη Α από φρούτα και λαχανικά όπως μάνγκο, λάχανο καρότα και γλυκοπατάτες.

backtotop
Nutricia