Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Τα κατοικίδια και τα οφέλη τους για την υγεία

Ένα κατοικίδιο μπορεί να προσφέρει πολλή αγάπη και παρηγοριά όχι μόνο σε εσάς, αλλά και στο παιδί σας. Είναι μεγάλη η πιθανότητα, το παιδί και το κατοικίδιο σας να γίνουν αχώριστοι! Όταν το μικρό σας αγκαλιάζει το κατοικίδιο, δεν αποτελεί μόνο ένα υπερβολικά γλυκό γεγονός αλλά έχει και απρόσμενα οφέλη για την υγεία του.

Τα κατοικίδια και το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σας

Τα κατοικίδια είναι γνωστό ότι μειώνουν τα επίπεδα άγχους, αλλά γνωρίζατε ότι βοηθούν επίσης στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού σας; Όλα έχουν να κάνουν με τους μικροοργανισμούς που τα κατοικίδια έχουν εκ φύσεως ή μεταφέρουν στο σπίτι σας. Αυτοί οι μικροοργανισμοί διδάσκουν το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σας σε τι να ανταποκρίνεται και σε τι όχι.

Μια πρόσφατη μελέτη σε παιδιά, διερευνά με τον αντίκτυπο των κατοικίδιων στη μικροβιακή σύνθεση του εντέρου, και τα αποτελέσματα, που παρουσιάζει είναι αξιοσημείωτα. Οι ερευνητές μελέτησαν δύο ομάδες παιδιών: παιδιά που μεγάλωσαν ερχόμενα σε επαφή με πολλά ζώα και παιδιά που μεγάλωσαν χωρίς (ιδιαίτερη) επαφή με ζώα. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα παιδιά που μεγάλωσαν με κατοικίδια ζώα, είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργίες.

Έτσι, την επόμενη φορά που το μικρό σας αγκαλιάζει τη γάτα σας ή θέλει να χαϊδέψει το χαριτωμένο κουτάβι των γειτόνων αφήστε το να το κάνει . Όχι μόνο επειδή είναι διασκεδαστικό, αλλά και επειδή ωφελεί το ανοσοποιητικό του σύστημα! Φροντίστε πρώτα για τη διασφάλιση της ασφάλειας και να είστε παρόντες όταν το μικρό σας αλληλεπιδρά με κατοικίδια ζώα.

backtotop
Nutricia