Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Κάτι που όλα τα μωρά θα εμφανίσουν κάποια στιγμή είναι ο ερεθισμός του ποπού τους! Παρότι όμως δείχνει πολύ επώδυνο και πιθανότατα το μωρό δεν θα νιώθει άνετα, το εξάνθημα απ’ την πάνα, γνωστό και ως παράτριμμα, συνήθως υποχωρεί πολύ εύκολα. Ρίξτε μια ματιά στη συνέχεια για κάποιες συμβουλές ή επικοινωνήστε με τις Ειδικούς μας που θα χαρούν να σας βοηθήσουν.

Τι είναι το εξάνθημα απ’ την πάνα;

Το εξάνθημα είναι ένας ερεθισμός της επιδερμίδας και παρότι ενοχλεί και εκνευρίζει το μωρό, συνήθως δεν είναι σοβαρό.

Το εξάνθημα απ’ τη πάνα μπορεί να προκληθεί από κάποιον μύκητα, από βακτηριακή λοίμωξη ή ακόμη και από έκζεμα. Ορισμένα μωρά έχουν πιο ευαίσθητο δέρμα από κάποια άλλα και είναι πιο ευάλωτα στους δερματικούς ερεθισμούς.

Πώς να αντιμετωπίσετε το εξάνθημα απ’ την πάνα

Αν το εξάνθημα του μωρού σας έχει προκληθεί από μια βρεγμένη πάνα ή λοίμωξη από μύκητα, η προτεινόμενη θεραπεία είναι να αφήσετε το δέρμα του να αναπνεύσει (αφήστε το μωρό χωρίς πάνα για 1-2 24ώρα).

Βεβαιωθείτε πως αλλάζετε συχνά πάνα, αλλά και πως κάθε φορά πλένετε και στεγνώνετε προσεκτικά τον ποπό του μωρού. Μπορείτε επίσης να απλώσετε μια προστατευτική κρέμα στο δέρμα του προτού του φορέσετε καθαρή πάνα. Αν ο ερεθισμός επιμένει, συζητήστε το με τον παιδίατρό σας.

Αν υποψιάζεστε πως το μωρό σας παρουσιάζει δερματική μόλυνση ή έκζεμα (συνήθως είναι πολύ κόκκινο, επώδυνο, του προκαλεί φαγούρα και συνοδεύεται με εξάνθημα που εμφανίζεται στις πτυχώσεις του δέρματος ή στο πρόσωπο) θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρό σας.

Επιμέλεια κειμένων
Παιδίατρος Παναγιώτης Κούτσος,
Διευθ. Παιδιατρικού Μαιευτηρίου ΡΕΑ

backtotop
Nutricia