Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Αν υποφέρετε από ενοχλήσεις στο στήθος σας, δεν είστε η μόνη! Οι περισσότερες μέλλουσες μητέρες νιώθουν ευαισθησία στο στήθος τους κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, καθώς το σώμα τους μαθαίνει να αντιμετωπίζει τις αυξομειώσεις των ορμονών. Μάθετε γιατί το στήθος σας είναι τόσο ευαίσθητο και διαβάστε μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να τα βγάλετε πέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Γιατί νιώθετε τόσο ευαίσθητο το στήθος σας;

Όπως ακριβώς και πολλά από τα συμπτώματα που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, έτσι και οι ευαίσθητοι, πονεμένοι μαστοί προκαλούνται από την αλλαγή στα επίπεδα των ορμονών σας. Γι’ αυτό και πολλές γυναίκες παραπονιούνται για ευαισθησία στο στήθος τους κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους. Ευτυχώς, μόλις το σώμα σας συνηθίσει την αύξηση των ορμονών που προκαλεί η κύηση, θ’ αρχίσετε να νιώθετε λιγότερο ευαίσθητο το στήθος σας. Ένα μέρος της ευαισθησίας μπορεί να οφείλεται, επίσης, στον γρήγορο ρυθμό με τον οποίο μεγαλώνει το στήθος σας. Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας μπορεί να μεγαλώσει δύο νούμερα ή και παραπάνω, καθώς αναπτύσσονται οι γαλακτοφόροι αδένες και αυξάνεται σταδιακά η αιμάτωσή του. Ένα σουτιέν που δεν εφαρμόζει σωστά μπορεί μερικές φορές να είναι η αιτία για τις ενοχλήσεις που αισθάνεστε, γι’ αυτό βεβαιωθείτε πως φοράτε το κατάλληλο νούμερο.

Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε το ευαίσθητο στήθος

Καθώς πολλές από τις αιτίες για την ευαισθησία του στήθους στην εγκυμοσύνη είναι ορμονικές και σχετίζονται με την αλλαγή του μεγέθους του, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τη δυσφορία είναι να το υποστηρίζετε σωστά. Ένα πολύ μαλακό σουτιέν με πολύ καλή εφαρμογή μπορεί πραγματικά να σας ανακουφίσει αν το φοράτε στον ύπνο σας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη εγκυμοσύνης και βρείτε ένα σουτιέν που σας εφαρμόζει τέλεια και σας στηρίζει σωστά. Το στήθος θα μεγαλώσει κι άλλο στην πορεία της εγκυμοσύνης και ίσως χρειαστεί να προμηθευτείτε αργότερα ένα σουτιέν μεγαλύτερου μεγέθους. Κάτι άλλο που πρέπει να θυμάστε είναι πως το στήθος σας θα χρειάζεται επιπλέον στήριξη όταν κάνετε γυμναστική, έτσι καλό θα ήταν να αγοράσετε κι ένα αθλητικό σουτιέν που να σας εφαρμόζει πραγματικά σωστά. Και μην ξεχάσετε να πείτε στον σύντροφό σας πως νιώθετε ευαίσθητη τη συγκεκριμένη περιοχή, έτσι ώστε να το έχει υπόψη του και για ένα διάστημα να προτιμάτε να μην σας αγγίζει εκεί.

backtotop
Nutricia