Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Ο πρώτος χρόνος είναι η πιο ευάλωτη περίοδος της ζωής του μωρού σας. Έτσι, όταν προετοιμάζετε το γάλα του, η αποστείρωση είναι ζωτικής σημασίας. Είμαστε βέβαιοι πως θα έχετε πολλές ερωτήσεις σχετικά με την αποστείρωση, γι’ αυτό καλέστε τις Ειδικούς μας για περισσότερη βοήθεια.

Πώς θα αποστειρώσω τα μπιμπερό και τον εξοπλισμό για να δώσω μητρικό ή βρεφικό γάλα;

Προτού αποστειρώσετε τα μπιμπερό του μωρού σας ή τον εξοπλισμό όπως το θήλαστρο, είναι σημαντικό να τα έχετε πλύνει προσεκτικά.

  • Πλένετε τα μπιμπερό, τα δαχτυλίδια και τις θηλές προσεκτικά με ζεστό νερό και σαπούνι. Χρησιμοποιείτε ένα βουρτσάκι για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα γάλατος απ’ τα μπιμπερό.
  • Τα ξεπλένετε όλα καλά με ζεστό νερό και τα αφήνετε να στεγνώσουν.

Ποια μέθοδο αποστείρωσης να χρησιμοποιήσω;

Υπάρχουν δύο ασφαλείς τρόποι για να αποστειρώσετε τα μπιμπερό του μωρού σας:

  • Ατμός: οι ηλεκτρικοί αποστειρωτές ατμού ολοκληρώνουν τη διαδικασία σε 8-12 λεπτά. Δεν αφήνουν δυσάρεστες οσμές ή γεύσεις, αλλά δεν είναι κατάλληλοι για όλο τον εξοπλισμό (για παράδειγμα για τα θήλαστρα). Βεβαιωθείτε πως τα ανοίγματα των μπιμπερό και οι θηλές είναι τοποθετημένα προς τα κάτω στον αποστειρωτή. Ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Βρασμός: για να αποστειρώσετε ένα μπιμπερό βράζοντάς το, βυθίζετε εντελώς όλο τον εξοπλισμό σε βραστό νερό για 3-5 λεπτά. Να προσέχετε πάρα πολύ όταν βράζετε τα μπιμπερό και να ελέγχετε πρώτα πως ο εξοπλισμός σας αντέχει στο βρασμό. Σημειώστε πως οι θηλές φθείρονται πιο γρήγορα αν τις βράζετε. (Ελάχιστος και αρκετός χρόνος βρασμού είναι τα 3 λεπτά.)

Πως θα φυλάξω τα αποστειρωμένα μπιμπερό;

  • Όταν τα αποστειρώσετε, μπορείτε να γεμίσετε τα μπιμπερό με δροσερό βρασμένο νερό και να τα φυλάξετε στο ψυγείο. Ετοιμάζετε το γάλα του μωρού ακριβώς πριν το ταΐσετε και μην φυλάτε έτοιμο γάλα σε σκόνη για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα.
  • Διατηρείτε τα αποστειρωμένα μπιμπερό στο ψυγείο. Η αποστείρωση διαρκεί 24 ώρες.

Μπορώ να αποστειρώσω τα μπιμπερό στο πλυντήριο πιάτων;

Η θερμοκρασία που φτάνει το πλυντήριο πιάτων δεν είναι αρκετά υψηλή, οπότε δεν είναι κατάλληλο για την αποστείρωση των μπιμπερό.

Επιμέλεια κειμένων
Παιδίατρος Παναγιώτης Κούτσος,
Διευθ. Παιδιατρικού Μαιευτηρίου ΡΕΑ

backtotop
Nutricia