Επικοινωνία

Instagram

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στη σελίδα μας nutriciaclubgreece

Messenger

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας NutriciaClubGreece

Phone

Καλέστε μας στα 800 11 68800 & 210 624 8640

Email

Eπικοινωνήστε μαζί μας στο club@nutricia.gr

Βασικά Συμπεράσματα

  • Η υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής αποτελεί το κλειδί για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Η βιταμίνη D συνδέεται με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Ο ύπνος και η σωματική άσκηση είναι ζωτικής σημασίας

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα αποτελεί την πρώτη μας άμυνα κατά των ασθενειών και των λοιμώξεων αλλά δεν είναι μια σταθερή οντότητα. Όταν γεννιούνται τα μωρά, το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως. Αντ ‘αυτού, εξελίσσεται και αναπτύσσεται καθώς τα μωρά ωριμάζουν. Είναι βέβαιο πως ως γονέας, θέλετε να δώσετε στα παιδιά σας την ευκαιρία να αναπτύξουν ένα ισχυρό και ανθεκτικό ανοσοποιητικό σύστημα. Ακολουθούν πέντε τρόποι για να βοηθήσετε στην υποστήριξη και την ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

1. Δώστε έμφαση σε μη επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα θεμέλια ενός ανθεκτικού ανοσοποιητικού συστήματος είναι οι τροφές που καταναλώνει το μικρό σας. Οι απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που βρίσκονται στα μη επεξεργασμένα τρόφιμα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε ένα αναπτυσσόμενο ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και σε ολόκληρο τον οργανισμό του μωρού.

Όποτε είναι εφικτό, βεβαιωθείτε ότι το μικρό σας καταναλώνει φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια και κρέας. Εάν το παιδί σας δεν είναι λάτρης των λαχανικών , προσπαθήστε να ενσωματώσετε τα φρούτα και τα λαχανικά σε smoothies, πιάτα ζυμαρικών και σούπες ή δημιουργήστε με το παιδί σας διασκεδαστικές τροφές όπως φρούτα και λαχανικά κομμένα σε χαριτωμένα σχήματα ή τοποθετημένα σε ξυλάκια. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα τυποποιημένα ή υπερβολικά επεξεργασμένα τρόφιμα καθώς τείνουν να είναι πλούσια σε λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι – όλα όσα δηλαδή μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων και τον πολλαπλασιασμό τους στο σώμα, εξασθενώντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Φυσικά, η περιστασιακή κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, δεν πρέπει να σας αγχώνει!

2. Συμπεριλάβετε θρεπτικά συστατικά στη διατροφή που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Πέρα από τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα, υπάρχουν συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά, που μπορούν να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Για παράδειγμα, ο ψευδάργυρος παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού, καθώς παρουσιάζει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο είναι το κρέας, τα οστρακοειδή (βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας δεν είναι αλλεργικό) και οι ξηροί καρποί.

Τα νηπιακά γάλατα της σειράς Almiron περιέχουν επίσης ψευδάργυρο. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ως μέρος μιας ισορροπημένης και ποικίλης διατροφής.

3. Διασκεδάστε στον ήλιο

Η βιταμίνη D, που σχηματίζεται στο δέρμα όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως, αποτελεί ένα θρεπτικό στοιχείο απαραίτητο για την υγεία του παιδιού σας. Όχι μόνο είναι σημαντική για τη διάπλαση των οστών, αλλά έχει επίσης συνδεθεί με τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη βιταμίνης D συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αυτοάνοσων νοσημάτων, μια μη φυσιολογική απόκριση όπου το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος στρέφεται εναντίον των υγιών κυττάρων.

4. Ασκηθείτε μαζί

Η σωματική άσκηση είναι σημαντική σε οποιαδήποτε ηλικία, και αρκετές θεωρίες προτείνουν ότι η μέτρια άσκηση μπορεί να ενισχύει  την αμυντική λειτουργία. Επιπλέον, όταν το μικρό σας εξερευνά την αυλή, είναι πιθανό να λερωθεί λιγάκι και αυτό είναι καλό. Καθώς το παιδί σας τριγυρνάει έξω, εκτίθεται σε βακτήρια που σχηματίζονται φυσικά στο τοπικό σας περιβάλλον. Καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα αντιμετωπίζει αυτούς τους σχετικά αβλαβείς μικροοργανισμούς, προετοιμάζεται για την αντιμετώπιση σοβαρότερων λοιμώξεων.

5. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας είναι ξεκούραστο

Υπάρχει λόγος για τον οποίο ο καθημερινός ύπνος είναι σημαντικός και όχι μόνο επειδή σας προσφέρει μία μικρή ευκαιρία για λίγη ηρεμία και ησυχία. Οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των κύκλων του ύπνου και της λειτουργίας του ανοσοποιητικού. Ο ποιοτικός ύπνος υποστηρίζει τους αμυντικούς μηχανισμούς,  που αποτελούν τη βάση της ανοσολογικής μνήμης, επιτρέποντας έτσι στα παιδιά να καταπολεμήσουν μελλοντικές μολύνσεις.

backtotop
Nutricia